Vietnam VOLZET : 03/04/2021 - 17/04/2021Waarom Vietnam?
Exotisch, cultureel, natuurrijk… Vietnam is een bestemming met voor ieder wat wils. Tijdens deze rondreis kijk je je ogen uit in het schilderachtige Halong Bay, maak je kennis met een 4000 jaar oude cultuur
en eet je overal de heerlijkste gerechten. Vietnam is natuurlijk ook hét land waar je nog steeds Franse invloeden kunt vinden in Hanoi en waar de vele brommertjes het straatbeeld kleuren.
Ook de keizerlijke stad Hué spreekt tot ieders verbeelding.

✓ Bezoek Hanoi & Ho Chi Minhstad
✓ Overnachting in de baai van Halong
✓ Geniet van de prachtige landschappen in Sapa
✓ Kennismaking met het prachtige Hoi An

Programma
3 april: Brussel – Hanoi
Vertrek vanuit Izegem naar Brussel voor de vlucht naar Hanoi.

4 april: Hanoi
Bij aankomst in Hanoi wacht de lokale gids ons op en neemt hij ons mee op ontdekking in de stad. Een rit met een riksja laat je op een unieke manier kennismaken met het oude Hanoi.
We sluiten onze eerste dag af met een voorstelling in het poppentheater.5 april: Hanoi – Hoa Lu – Hanoi
We starten de dag met een bezoek aan de tempel van de literatuur, één van de vele tempels die aan Confucius werden gewijd. Na het middagmaal ontdekken we tijdens een rustige fietstocht de omgeving
van het Van Long Nature Reserve. De inspanning wordt beloond met een ontspannend boottochtje tussen de rijstvelden en over slingerende kanaaltjes. We nemen in Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam,
de tijd om de schoonheid van deze stad op ons te laten inwerken. In de late namiddag keren we terug naar Hanoi.

6 april: Hanoi – Halong
Na het ontbijt is het tijd om de stilte van de baai van Halong op te zoeken. Door de vaak eindeloze rijstvelden rijd je van Hanoi naar Halong. We gaan hier aan boord van een boot die ons meeneemt
op een tocht door één van de 7 natuurlijke wereldwonderen. Overnachting aan boord.

7 april: Halong – Hanoi – Lao Cai
Na het ontbijt genieten we een laatste keer van de prachtige natuur. Nadien keren we terug naar Hanoi waar de nachttrein naar Lao Cai op ons staat te wachten. Overnachting op de nachttrein.

8 april: Lao Cai – Sapa
In alle vroegte komen we aan op het station van Lao Cai en trek je verder het binnenland in. In het dorp Lung Khau Nhin komen de minderheden samen om goederen en nieuws uit te wisselen op
de plaatselijke markt. Nadien rijden we verder naar onze eindbestemming voor vandaag: Sapa.

9 april: Sapa
Vandaag ontdek je de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. Het moment bij uitstek om van dichtbij kennis te maken met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong.
De kleurrijke kledij van de lokale bevolking contrasteert prachtig met de omgeving. De rijstvelden die in de vallei liggen, reiken zo ver het oog zien kan. Nadien keer je via Lao Cai terug naar Sapa.10 april: Sapa – Hanoi – Hué
Binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hué.

11 april: Hué
Na het ontbijt ontdekken we de oude stad van Hué. Het museum voor antiquiteiten en de voormalige keizerlijke citadel zijn meer dan een bezoek waard.
De lunch wordt zeer bijzonder. Dankzij TUI Care foundation en Plan International krijgen minderbedeelde jongeren uit de omgeving hier de kans om zich een weg te banen in het dagelijks leven.
Een wandeling langs de parfumrivier en de Dong Ba markt is ideaal om de dag af te sluiten.

12 april: Hué – Hoi An
We beginnen de dag met een ontspannende wandeling in het Bach Ma Nationaal Park, bekend voor zijn unieke fauna en flora. Nadien reizen we verder naar Hoi An.

13 april: Hoi An
We vertrekken naar My Son waar je de belangrijkste ruïnes uit het Cham tijdperk vindt. Het complex telt 70 verschillende bouwwerken waarvan er dateren uit de 4de eeuw.
Nadien keren we terug naar het schilderachtige havenstadje Hoi An. Doordat de oude binnenstad beschermd werd door UNESCO kunnen we hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen terugvinden.
In de namiddag is er een optionele fietstocht door het platteland (€ 31 per persoon) graag vermelden bij reservatie.

14 april: Hoi An – Danang – Ho Chi Minhstad
Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minhstad. Na de middag gaan we op ontdekking in de stad en mag een bezoek aan het voormalig
postkantoor en de Notre Dame kathedraal niet ontbreken.

15 april: Ho Chi Minhstad – Ben Tre – Ho Chi Minhstad
Een boottocht op de Mekong delta laat ons kennismaken met het leven langs de oevers. We stoppen bij een steenbakkerij, een bedrijfje dat kokosnoten verwerkt en een mattenweverij.
Na een korte stop waar we vers fruit en groene thee krijgen aangeboden, gaat de tocht verder met de fiets langs rijstvelden en groentetuinen. Nadien keren we terug naar de stad.16 april: Ho Chi Minhstad – Brussel
In Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-religie, breng je een bezoek aan de felgekleurde kathedraal. Nadien zetten we koers naar het ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi.
Tijdens de Vietnam oorlog was dit netwerk meer dan 200km langs en de tunnels waren op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4m diep. Nadien vertrekken we naar de luchthaven om onze terugvlucht naar Brussel te nemen.

17 april: aankomst in Brussel

Accommodatie:
- Hanoi: Hotel Larosa *** - 2 nachten
- Halong Bay: Oriental Sails / Glory Legend cruise ***+ - 1 nacht
- Hanoi naar Lao Cai: nachttrein
- Sapa: Hotel Sunny Mountain *** - 2 nachten
- Hué: Thanh Lich Boutique Hotel *** - 2 nachten
- Hoi An: Garden Palace *** - 2 nachten
- Ho Chi Minhstad: Hotel Le Duy Grand *** of Sonnett *** - 2 nachtenPraktische informatie
- Gezondheid
        o Het is aangeraden zich te laten inenten tegen DTP en hepatitis A.
- Klimaat
        o In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C.
        o Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.
- Tijdverschil
       o Tijdens onze zomertijd is het 5 uur later, tijdens onze wintertijd is het 6u later.
- Vereiste reisdocumenten
       o Een internationale reispas dat nog minimaal 6 maanden geldig is op de dag van aankomst. Voor niet Belgen is het aangeraden om zich te informeren bij hun ambassade.
       o Het e-visum is verplicht. Voorzie 2 recente pasfoto’s en $25 per persoon (gepast geld en cash).
- Conditie
       o Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie.
            Hou er rekening mee dat we overnachten op een trein en boot. Ook zijn er verschillende wandelingen gepland.
            Hou er ook rekening mee dat je soms inspanningen moet doen bij een hoge luchtvochtigheid en temperaturen van meer dan 30°C.

Prijzen
tweepersoonskamer € 2 350 per persoon
éénpersoonskamer € 2 750 per persoon
Minimum 20 deelnemers. Annulatievoorwaarden bij ons op kantoor.  • vanaf : € 2350